Bull sport day 2012 - 21-22.7. 2012

11.12.2012 10:13

Dne 21.2. 2012 jsme vyrazili ve složení Vendy s Bouľou (Heidy Olstaff) a Já  s Emčou do Břeh u Pardubic na akci BULL SPORT DAY 2012 . Byl to první závody , kde soutěžili obě fenky Sunlightstar společně. Bouľa šla původně zkusit jen dvě disciplíny, ale nakonec jsme jí s Vendy přihlásili do všech. Emma jelikož půl roku netrénovala byla přihlášená jen do svojí parádní disciplíny monkey track.
Po příjezdu jsme se odprezentovali , našli si místo a připravili se na první disciplínu, kterou byl wall climbing . Bubči to byl první závod v této disciplíně. Podala nadstandartní výkon a vyběhla si výkonem 210 cm pro 1.místo  a vytvořila nový český rekord .

Další disciplínou byl weight pul sprint . Boula zaběhla nádherně , ale vzhledem k těžké pneumatice a Bubči nízké váze a mládí si vyběhla "jen" 3.místo.

Závod pokračoval disciplínou Trust loap up ( vytahování břemene do vzduchu v zubech) . Závaží pro fenky SBT bylo zvoleno 10 kg a vytáhnout ho do vzduchu pro 12kg těžkou Bouľu bylo hodně těžké. Boulinka zabojovala a jednou se jí podařilo dostat břemeno až k stanovené metě , ale nakonec břemeno nevytáhla. Dala to toho všechnu energii svého tělíčka a má můj obdiv.
Po této disciplíně byla nesmyslně dlouhá pauza vyplněná koncertem kapely Ready Kirken.

Poslední dosciplínou dne byla Bubči parádní disciplína Tug of war .
Jednalo se o přetahování čtyř psů do kříže. Bouľa přetahovala jak o život a protahala se až do finále proti přibližně o 10 kg těžšímu psovi Umberto ze Smiřické zahrady . Bouĺa s ním už vytvořila rekordní čas na Staffbull show I. 2012 a tak se očekávalo dlouhé přetahování . Taky bylo . Boulinka svým heroickým výkonem Umberta udolala v čase 2 hodiny 17 minut. Tento čas nikdy do tohoto zápasu nebyl vytvořen a ani takový která by se mu jen přibližoval . Tímto časem vytvořila Bouľa spolu s Umbertem nový neoficiální český rekord SBT  a zároveň získala 1.místo  .

Po ukončení této disciplíny jsme se přesunuli do hajan a Boulinka nabírat síly do dalšího soutěžního dne.

Druhý den po prezentaci psů byl zahájen disciplínou High jump.
Bouĺa vyskočila na peška 1 metr a tento výkon jí stačil na 1.místo  v této disciplíně .

Následující disciplínou byla opičí dráha Monkey track .
V této disciplíně Bouľa nenastoupila , šetřili jsme síly na poslední disciplínu. Nastoupila Emča , která loni tuto disciplínu na této akci vyhrála. První běh se nám s Emčou nezdařil díky chybnému posouzení překonání překážky rozhodčím. Naštěstí nám byla dána možnost opravy a opravným během jsme s Emčou zaběhli pěkný běh, který nám vynesl 2.místo  a za prvním jsme zaostali o 2 setiny sekundy.
Poslední disciplínou celého závodu byl weight pull (trochu jinak)
Jednalo se o vytažení břemene na kladce do výšky 6ti metrů na pillingovém postroji v co nejkratším čase. Boulinka se tohoto úkolu zhostila bravůrně a svým výkonem obsadila ve své kategorii 2.místo. Pri její váze je to opravdu úctyhodný výkon.

No a jak jsme dopadli . Bouľa svým výkonem získala titul celkového vítěze v kategorii SBT/ABT - feny
ACE OF ACE
a získala nádhernou pozlacenou sošku pitbula a titul pomysně převzala od Emči , která ho získala v roce 2011.

Závěrem bych chtěl poděkovat Vendy za perfektní vedení Boulinky pogratulovat jí k vítězství .
Vendy bylo to super :-)