Staffbull show Rychety - 26.6.2010 - první část

30.06.2010 22:33

V sobotu jsme s Emčou plni očekávání vyrazili na naše první závody typu show do Prahy-Rychet na IX.ročník Staffbull show. Po příchodu jsme se odprezentovali a Po příchodu Anety,Lukáše se Sway a Chesterem jsme se zaparkovali vedle nich. 
Jako první byla disciplína Monkey track. Napřed běželi APBT a AST. Jejich úroveň byla na můj vkus chabá, ale volná pravidla jim relativně umožnila bezchybné výkony. Pak přišli na řadu STAB a AB. Emča běžela jako třetí a vyrazila jako vítr. Bohužel se nám při výlezu z tunelu dostalo vodítko pod packu a když jsem do vodítka zabral tak jsem Emču otočil na záda a tím jsme ztratili několik sekund a taky tempo. Zbytek parkuru Jsme doběhli dobře a v konečném hodnocení jsme i přes mojí chybu obsadili třetí příčku za Angelínou Wizard Bull a naším strýčkem Bederem z Aggami. Na první závody to byl super výsledek. Velmi mě zaujal běh psa Balthazara se Slávkem Janouškem. Jejich běh byl nekompromisně rozběhnutý na vítězství, ale pád psovoda na poslední překážce je o umístění připravil. Ani Sway s Chesterem se neztratili a Chester to tentokrát Sway nandal :-).


Další disciplína byl Weight pull sprint. Tady Emča sice vyrazila jako drak, ale cca po 30ti metrech zvolnila a doběh vyloženě doklusala. S hecováním mi pomáhala Aneta, ale Emča když nechce tak s ní nic nehne. Přesto Anetě patří velký dík, že to s náma alespoň zkusila a dala do toho celé své hlasivky. Za to Sway zabojovala a obsadila DRUHOU příčku za fenkou AB, takže vlastně mezi staffbully vyhrála. Její výkon následoval i Chester a obsadil taktéž druhou příčku za psem AB. Výborně zaběhl i Balthazar a obsadil třetí příčku. Osobně si myslím, že společná kategorie s Anglickými bullterriery je dost nešťastná, jelikož výška a konstituce je absolutně rozdílná. 

Pokračování v dalším článku