Bull sport day 1.ročník - Břehy u Pardubic 23.7.2011

27.07.2011 12:13

     Dne 23.7.2011 jsem natáhl vítězné tričko s Tazem a vyrazili jsme s Emčou na další sportovní akci pro psy typu bull and terrier do Břehů u Pardubic. Jednalo se o akci , která byla nová a pořadatelé slibovali netradiční pojetí disciplín. 
     Po příjezdu jsme se odprezentovali , zaujali strategickou pozici společně s dalšími přáteli u Monkey tracku . 
První disciplínou byl wall climbing. Emča byla jediná fenka v kategorii ABT/SBT a tak stačilo , aby chytila peška na základní výšce a vyhrála. Bohužel Emča se rozhodla nevyhrát a na peška se prostě vykašlala a tak první disciplínu vypustila :-).
Mezi psy se pak rozpoutal souboj o vítězství ze kterého vyšel vítězně Brutus Petry Kratochvílové s výkonem 220 cm a tím stanovil oficiální český rekord mezi staffbully . Vzhledem k tomu , že se jedná o pejska starého něco málo přes jeden rok, je předpoklad , že jeho potenciál ještě poroste . 
     Další disciplínou, které jsme se zůčastnili byl weightpull sprint. Pneumatika byla pro fenky staffbullů dost těžká , ale Emča se s ní poprala svým obvyklým stylem a volným cvalem jí do cíle dostala a splnila cíl a to získat nějaké body do závěrečného hodnocení . Výkon byl dobrý a vzhledem k tomu , že sprint je Emči nejslabší disciplínou tak jsem vítězství nepředpokládal. Nakonec to Emče stačilo na 2.místo . Zvítězila fenka Reda Petry Kratochvílové , která od startu mastila jak o život. Ve psech zvítězil Balthazar , který letěl jak vítr , jako by za sebou neměl nic. 
     Potom následovala naše parádní disciplína monkey track , kde jsme byly společně se psy a tak konkurence byla veliká. Dráha nebyla těžká a tak jí Emča prolítla jak vítr a i přes zamotání vodítka a složení kruhu po překonání získala ovace všech přítomných a taky 1.místo. Zajímavostí je, že Emča byla zároveň nejrychlejším psem ze všech, jelikož měla lepší čas než vítězný pitbullterrier. 
     Poslední disciplínou bylo vytahování břemene na čas - weight pull . Emča se s tím poprala velice dobře a přidala i humornou vložku, když vyrazila s břemenem ihned po připnutí ještě dřív než stačili pořadatelé zmáčknout stopky a tak si to musela okamžitě zopáknout ještě jednou a znovu dotáhnout do cíle. Jelikož tahání vah jí nedělá problémy tak v této disciplíně opět získala 1.místo.
     Zbývajících disciplín vytahování břemene v zubech a tug of war jsme se již nezůčastnili. Každopádně celkový součet bodů vynesl Emče zároveň titul Ace of Ace - fena v kategorii ABT/SBT a odvezli jsme si domů kromě medailí a pohárů i jednu ze čtyř olověných sošek pitbulla . Takže Emča zase zabojovala. Emičko DÍKY :-). 
     Z kategorie AST/APBT se mi líbili výkony Duffy Diamond v disciplíně w.climbing, Giry Adriany Čepelákové , která udělala v posledních třech měsících neskutečný výkonostní a kondiční skok a právem získala titul Ace of Ace a tak dvě ze čtyř sošek putovaly do Severních Čech . GRATULACE
      Překvapila mě Aisha našeho kamaráda Vlasty, která neskutečně vytáhla břemeno a vyhrála svojí kategorii. 
No a fandil jsem Nerovi Filipa Veselého, jelikož ten je muj oblíbenec :-). 
     No a závěrem bych chtěl poděkovat pořadatelům za super akci, všem co nám fandili za podporu a fotografům za poskytnuté fota a videa .
 


Za video děkuji Martinu Handlovi 

https://www.youtube.com/watch?v=iXdD2poBZOQ

Fota na rajčeti od různých fotografů všem děkuji 

https://bulda-tedy.rajce.idnes.cz/Bull_sport_day_2011_-_23.7.2011/