Pitbull show 2011 - podzim

28.10.2011 16:14

Tak jsme konečně vyrazili s Emčou na vyhlášenou Křívu jinými slovy podzimní Pitbull show konanou v kempu Křivonoska. Akce jsme se vlastně zůčastnili s jedinným cílem a to zkusit si jejich dráhu na weight pulling , o které se vykládají legendy jakej je to zabiják. S sebou jsme vzali Arga s jeho paničkou Martinou s Ore Montains teamu . Argouš šel jen na WP . Po příjezdu jsme si postavili stan a vydali se koukat na soutěže. Okukovali jsme techniku a metody motivace psů a další věci a koukali se na super výkony některých psů. Mě osobně překvapil super výkon psa Fedora na wall climbingu , který ač malé postavy vyhrál disciplínu.
Se setměním začala i naše soutěž weight pulling . Emča byla se svojí vahou 15,6 kg v kategorii do 20kg a Argo byl v kategorii do 30kg. Základní váha byla 510 kg a Emča si s ní poradila bravůrně . Taky 630kg jsme zvládly, hlavně díky mohutné podpoře diváků a naší konečnou vahou se stala váha 750 kg. Váha 870 kg už byla nad Emči síly. I přesto Emča nezklamala a zase předvedla hezký výkon, který byl oceněn potleskem. Díky všem co nám fandili a povzbuzovali Emču .
Argo se protahal až k váze 990kg a na ní také zkončil , byl to jeho první WP, spíše získával zkušenosti a otrkával se . Zatahal hezky a z mého pohledu určitě nezklamal. Mě uchvátil výkon Aishi našeho kamaráda Vlasty a potom souboj psů do 20 kg mezi  Mad Maxem a Fedorem , ze kterého vyšel vítězně Max. V této kategorii se na třetím místě umístil staffbull Cid ( Clark Adaika) a třetí místo získal i ve sprintu. Na show ještě soutěžil náš krevně příbuzný Dimo Dag Macy Gray a to ve wall climbingu . Vyběhnul nádherných 215 cm , ale rekordu 230 cm nedosáhl.
Druhý den jsem šel s Emčou ještě soutěžit v Monkey tracku , ale ten se nám hlavně díky mě nevyvedl a tak jsme těžce propadli , ale Emča bravůrně zdolala nejvyšší překážku se kterou nás strašili a to hned dvakrát a potvrdila , že zatím přeskákala všechny překážky , kreré před ní pořadatelé kdy postavili.
Celkově se mi Pitbull show líbila, atmosféra byla super a i když jsme si neodvezli žádný pohár tak jsem byl spokojený .
Na závěr mohu zkonstatovat , že ta dráha je opravdu zabiják :D

Fotečky a videa jsou na :
https://bulda-tedy.rajce.idnes.cz/Pitbull_show_zari_2011/