Staff Bull Show 23.6.2012

28.06.2012 14:35

Tak se nám sešel rok s rokem a zase přišla oblíbená akce Staff Bull Show 2012 , která se konala již tradičně v kynologickém středisku Rychety dne 23.6.2012 . Naše barvy tentokrát hájila fenka Heidy Olstaff ( Boula ) . Byly to první závody Bubči a tak jsme byli všichni zvědaví jak se s tím popere . Bublinka závodila se svojí handlerkou Vendy Hauptmanovou v disciplínách weight pull sprint a královské disciplíně tug of war .

Jako první byla disciplína weight pull sprint  s 4 kg pneumatikou. Bou po startu vyběhla jako vítr a do cíle za naším lákačem Kovim doběhla v čase 6,72 sekund  a obsadila úžasný 2. místo v kategorii SBT/ABT - feny za fenkou Alex a před fenkou Agrou .
Boula tak zůročila svůj trénnik a dík patří taky lákači a běžci Vláďovi Kovářovi .

Další disciplínou byla disciplína královská a to Tug of war kde měla Bubča opět svou premieru.
Boulinka svůj první zápas zvládla za 8 minut a zvítězila , další zápas zvládla za 13 minut .
V boji o finále Boulu čekal loňský držitel Best time Umberto ze Smiřické zahrady a očekával se tuhý boj . Buchtička vážící 13 kg podle všech neměla žádnou větší šanci . Opak byl pravdou .
Bubča po tuhém boji udolala Umberta za 79 minut a získala BEST TIME .
Svým výkonem vytvořila nový Český rekord plemene SBT v disciplíně TUG OF WAR
Pak už před Bubčou byly jen dva zápasy ve finále a to se psem Akimem Ostrachov a Goldym Lionem Fransimo Bohemia.
Akim z finálových bojů odstoupil a spokojil se se třetím místem a tak Bubča nastoupila jen proti Goldymu. Bubča měla v té době již o jeden zápas navíc díky postupovému klíči , odpřetahován nejdelší čas.
Finálový zápas trval 41 minut a Bubča v něm ZVÍTĚZILA .

Její vítězství je o to cenější, že do finále postoupila tím nejtěžším možným způsobem, který mohla mít . V historii všech závodů tug of war se nikdy nepodařilo fence SBT tuto disciplínu vyhrát a navíc získala ještě Best time. Bubča prokázala neskutečnou fyzickou kondici a odhodlání se nevzdat. BUBLINKO DÍKY !!!!

Veliká GRATULACE handlerce Vendy .





Děkujeme všem co nás fotili za poskytnuté fotografie. 
Album ze soutěže zde :

https://bulda-tedy.rajce.idnes.cz/Staffbull_show_23.6.2012_-_Rychety_-_BOU%2C_DERYL%2C_RYKY/