Staffbull show 2011 - 25.6.2011

05.07.2011 14:20

     Ráno 25.6.2011 jsme s Emčou naložili Martinu s Argem a vyrazili na 10. ročník Staffbull show v Praze - Rychetách . Po nezbytné prezentaci a zvážení Arga jsme se usídlili u zdi kynologického centra společně s dalšími přáteli . 
     První disciplína která se rozběhla byl Monkey track . Emča loni při svojí první účasti jako nejmladší účastnice soutěží získala třetí místo a tak jsme chtěli alespoň toto místo obhájit. Emča po startu běžela jako o život až k tunelu, který jsme společně prolezli a za tunelem mi Emča chtěla dát obvyklou pusinku a při tom , se pod ní dostalo vodítko a dostání vodítka z pod ní nás mírně zdrželo ve slalomu. Pak už jsme zase běželi super až do cíle . Takže Emča podala super výkon a byla skvělá a páníček (Já) byl jelito a zkazil jí to. I přes zaváhání jsme obsadili 2. místo
Další disciplína byl Weight pull sprint. Staffbulové a bullíci sprintujou s pneumatikou a APBT a AST s tříkolkou. Této disciplímy se zůčastnil už i Argo v kategorii psi do 25 kg. 
Argo na startu maličko zaváhal , ale pak už tříkolku roztáhnul a ve svižném tempu jí dotáhl spolehlivě do cíle .  Vzhledem k tomu , že to byl jeho první závodní sprint a poprvé v životě táhnul tříkolku podal super výkon. 
Pak přišli na řadu fenky staffbullů. Emča jako obvykle vyrazila jako střela , ale po cca 20 metrech si zvolnila a pohodovým cvalem doběhla do cíle. Bohužel těsně před cílem jsme ztratili pneumatiku a proto jsme díky selhání techniky běh opakovali. Tento běh Emča běžela rychleji, ale na stupně vítězů to nestačilo. 
Poslední disciplínou bylo Tug of war disciplína kde naším cílem bylo si jen zapřetahovat jeden zápas . Na přetahování byly použity speciální pešky , které moc Emče nechutnaly. První zápas přetahoval Chester kaučovaný Lukášem a jejich protivník byl hnědý staffbull s jednou slečnou. V tomto zápase došlo k očividnému faulu, který nebyl ze strany handlerky hnědého staffbulla uznán a i po přivolání rozhodčího nebylo rozhodnuto ve prospěch Chestera a naopak byl Chester souboj prohrál. Navíc do vyznačeného čtverce v okamžiku kdy pes přestával moct přiskočila další slečna a podpořila hecováním hnědého psa. To bylo jasné porušení pravidel a i přes to souboj pokračoval. Každopádně tento souboj byl přinejmenším divný a v mých očích byl Chester vítězem.
Emča nastoupila po tomto souboji s fenkou Čez. Peška jsme zakousli dobře a pak už Emča začala přetahovat. Čez byla velice dobrá a vzhledem k tomu , že TOW Emču moc nebaví jsem to viděl na prohru. Emča se, ale nedala a Čez po chvíli porazila čistým KO. Další souboj šla s výše uvedeným hnědým psem. Emča zakousla a pak jsme podali peška protivníkovi. Teď u psa kromě handlerky byl ještě nějaký chlapík , který za řetěz cuknul takovým stylem, že Emča vykvíkla a peška pustila. Následně už peška nezakousla taky díky tomu , že uvedený pán držel řetěz tak , že jsem ho Emče nemohl ani pořádně podat a tak jsem ze zápasu odstoupil a znechucen tímto chováním odešel. 
Disciplínu nakonec vyhrál muj tajný kůň Golden Lion Fransimo Bohemia . Gratuluji .
No a jak přetahoval Argo. Nastoupil do zápasu proti Budymu s WH kennelu s handlerkou Michaelou Hercíkovou. Souboj byl krásný a po cca 20ti minutách Argo pustil. Víceméně měl celou dobu v souboji navrh, ale když se souboj z aktivní časti zvrhl ve vytrvalostní držení se začal nudit a s pešek přežvykovat až ho pustil. Každopádně se na celé Staffbul show neztratil a získal zkušenosti .
Můj celkový dojem z akce i přes podivný konec u TOW je pozitivní a pokud se nějaké chyby v organizaci vyskytly tak pořadatelé byli na ně upozorněni a vzhledem k tomu , že Lucky bull team je zkušený určitě na příštím ročníku nebudou. 
Závěrem chci poděkovat všem kamarádům a přátelům, kteří nám drželi palce a fandili .



Za fota děkuji p. Slabovi a dalším, za videa p.Říhovi a Martině K.

https://bulda-tedy.rajce.idnes.cz/SBS_2011_video/#Emma_SBS_2011.jpg

https://bulda-tedy.rajce.idnes.cz/Staffbull_show_2011