STAFFÍ DEN 2011 - Bzince pod Javorinou, 28.5.2011

31.05.2011 07:17

     Dne 28.5.2011 jsme s Emčou vyrazili na sportovní část Staffího dne konaného v Bzinci pod Javorinou na Slovensku pod patronací chovatelských stanic Fransimo Bohemia a Crazy Magic . Sportovní část organizovala Aneta Kuncová s Lukášem Minaříkem. 
     Emča loni na tuto akci hárala a tak to vlastně byla naše premiera. a to jak na akci tak v disciplíně weight pull. Na místě jsme se setkali s Michalem , Jančou a Dimem Macy Gray, Slávkem s Balthazarem Smaragd Smille a poznali další přátele jako třeba Tyrona s páníčkama, Goldyho s páníčkama atd. 
     Po zvážení a prezentaci přišlo zahájení a po něm se začalo sportovat . 
     První přišla na řadu disciplína WEIGHT PULL SPRINT s pneumatikou. Emča to jako obvykle pojala po svým a tak po startu vyrazila jako čert a pak už to jen doklusala. Doběhla ale s veselým výrazem a spokojená. Jinak byly k vidění nádherné výkony a to jak ve fenách tak i ve psech. 
     Následovala disciplína MONKEY TRACK toto je Emči parádní disciplína a také to potvrdila. Na začátku parkuru sice mírně zaváhala, ale pak už jen letěla přes překážky až do cíle . Tuto disciplínu vyhrála . Na trati byly vidět i další výborné výkony a taky i takřka klaunské jako třeba válcovací styl Dima. Osobně mě ale nejvíce zaujal výkon Lukáše s Chesterem protože se závod od závodu lepší a část parkuru zvládli bez vodítka. Každopádně pejsci si to užili a my ostatně taky. 
     Pak následovala přestávka na oběd, přednáška o historii plemene v podání anglických rozhodčích a nakonec Junior Handling. 
     Potom začala hlavní disciplína dne WEIGHT PULLING  která mohla výrazně zamíchat celkovým pořadím a byla dvojnásobně bodovaná. Emča sice měla natrénováno , ale jen s pneumatikou a tak jsem nevěděl jak si poradí s pullingovým vozíkem. Navíc zde byly fenky , které již měli své pullingové zkušenosti a byly skvěle připraveny jako třeba úžasná Camila Adrila  a další skvělé fenky. Tak jsme s Emčou zkusili základní váhu 240 kg , kterou utáhla s přehledem a pak se rozjel kolotoč taktizování, okoukávání stylu a hecování psů. Do váhy malinko pod 700 kg bylo v soutěži ještě 5 fen. Zlomovou váhou se stala váha 735kg přes kterou se dostala už jen Emča, Camila Adrila a ještě jedna fenka z chovatelské stanice Crazy Magic . Váhu 790 první utáhla slovenská fenka , druhá šla na řadu Camila v průběhu tahu se ale zakousla do peška a musela pokus opakovat. Pak jsme šli na řadu my s Emčou . Emča chvíli škubala , ale pak se zapřela a utáhla . Camila v opakovaném pokusu už neuspěla a tak ve hře o vítězství zustala jen Emča se slovenskou fenkou , která už ale neměla žádné pokusy . V tomto okamžiku by vyhrála ona na poměr utažené váhy k vlastní váze . Emče zbýval ještě jeden pokus a tak nám nezbývalo, než tahat dál . Emča nastoupila na váhu 845 kg a s vypětím všech sil utáhla a tím i vyhrála
Soutěž ve psech byla také velice dramatická a zlomovou váhou bylo 995 kg . Váhu 1010 utáhnul pak už je Dimo, který to ale nestihl v časovém limitu a Bazi. Bazi pak utáhnul ještě 1065 a také vyhrál. Gratulujeme .
Ve WP mě nejvice zaujali výkony Dima, obou psů z Crazy Magic a absolutně nejlepší tah podle mě předvedla Camila Adrila.
     Emma tím získala ze všech disciplín nejvíc bodů a získla titul IRON STAFF 2011 - FENA . Emčo díky.

   Taky strašně děkuji Anetě a Lukášovi za pomoc při hecovánií Emči a za skvělou organizaci celé sportovní části - bylo to super super super
Naše vítězství bych chtěl věnovat jim a hlavně jejich fence Update Sway Fransimo Bohemia -Iron Staff 2010,  která v té době zrovna bojovala na poli mateřském a taky získala vítězství v podobě krásných štěňátek. Gratulujeme.

Závěrem děkujeme všem účastníkům za vytvoření super atmosféry a těm co nám drželi palečky obvzlášť.



https://bulda-tedy.rajce.idnes.cz/Staffi_den_2011_-_28.5.2011_,_Bzince_pod_Javorinou/