Zhodnocení výstavní a sportovní sezony 2013

19.11.2013 09:58

Tak se nám blíží konec roku a tak je třeba zrekapitulovat celý výstavní a sportovní rok našich fenek  .
Co se týče výstav jsme v tomto roce moc nenavystavovali, ale tam kam jsme vyjeli jsme se neztratili . Naše mladá fenka Attila Sweet se třikrát umístila v pořadí a na klubové výstavě u anglického rozhodčího byl úspěch naší chovatelské stanice umocněn tím, že v pořadí v třídě dorostu byla i její sestra Amy Emma která získala ocenění VN3 a Attilka VN4 . Naše importovaná fenka Vrabarbull Saphire Star ( Nanny ) také získala několik Výborných a její největší úspěchcem bylo vítězství na akci Crazzy day na Slovensku , kde společně s Vendy získali i titul nejlepší handler.
Co se týče Heidy Olstaff a Emmy Bee Master , ty potvrdili na několika výstavách svoje kvality a na všech výstavách kde se vystavovali získali minimálně ohodnocení Výborný a Emma se umistila i několikrát v pořadí .
Ve sportovních kláních jsme sezonu započali akčí Staffí den . Emma poprvé závodila po štěňatech a Bou'la začínala svou druhou sezonu kde měla potvrdit své kvality . Na Emče se trochu projevilo , že ještě není ve své obvyklé TOP kondici , ale ani jedna z našich holek se neztratila. Výsledkem bylo 2.místo Bou'ly ve weight pull sprintu a 2. místo Emmy v monkey tracku. V disciplíně weight pulling Emma ještě získala ve velice taktickém souboji 2. místo za fenou Historia Genesis RAC Popelka . Kvalitu našich fen ještě podtrhla Bou'la 4. místem .
Další akcí bylo Staffbull show I. Na této akci jsme také nevyšli naprázdno a zde zazářila hlavně Bou'la . Získala 2.místo v disciplíne wall climbing a weight pull sprint . Její parádní dosciplínou je tug of war , kde předvedla heroický výkon a dokázala získat 1. místo a ještě titul Best time časem 75 minut . Emma potvrdila svoje výborné skokové schopnosti a svou rychlost a získala 1.místo v disciplíně monkey track.
Již třetím rokem jsme se také zůčastnili akce Bull sport day . Emma se nezůčastnila kvůli hárání a tak náš pomyslný prapor nesla jen Bou'la a poprvé se zůčastnila v disciplíně monkey track naše malá Attilka , která se zde umístila na krásném čtvrtém místě .
Bouľa i přes svůj malý vzrůst bojovala jako lev :-) a sbírala ve všech disciplínách bodíky na celkového vítěze . Výsledkem bylo 3.místo v monkey tracku, 2. druhé místo v wall climbingu, high jumpu, weigh pullingu a 1.místo ve weight pull sprintu. Úspěch podtrhla ještě vítězstvím v tug of war a best timem. V celkovém součtu bodů celkově vyhrála, obhájila a získala ve své kategorii prestižní titul Ace of Ace. Za zmínku stojí , že v kategorii feny SBT tento titul v tříleté historii závodu získala vždy fena z naší chovatelské stanice .
Potom jsme vyrazili k našim sousedům na Slovensko na akci Crazzy Day 2013 . Zde závodila Emma i Bouľa . Emma zde vyhrála Monkey track , Bouľa v ní byla druhá . Bouľa dále byla druhá ve vytahování břemene do vzduchu , kde vytáhla 11,25 kg a byla čtvrtá ve weight pullingu. Emma ve strhujícím souboji s fenou Jasmine Crazzy Magic zvítězila ve weight pullingu a získala zárověň i celkové vítězství a titul BULLDOZER 2013 . Druhá se v cekovém pořadí umístila Bou'la a tím podtrhla náš úspěch . Naše malá Nannynka se zůčastnila soutěže monkey track a v celkovém pořadí se umístila na 13. místě .
Bou'la se zůčastnila akce Železný pes 2013 . Jedná se o tzv triatlon kdy pes pevně spoutaný s pánem musí absolvovat plavání, běh u kola a běh . Bou'la zde prokázala svou všestranost a společně s Vendy manželem Cyrilem zvítězila na trati pro malá plemena v čase 0:20:25 získala 1.místo a titul Železný pes 2013 .
Ve stejném termínu se Emma zůčastnila akce Bull show v Nezamyslicích. Emma zde získala 3.místo v disciplíně drag pull a high jump . V disciplíně weight pulling získala první místo a utáhla 2060 kg a druhou v pořadí porazila rozdílem jedné tuny . Emma tímto výkonem opět posunula hranice utažené váhy fenou SBT v České republice .
Dále jsme se účastnili akce Open training day v Rakovníku, kde Emma vyhrála monkey track a byla třetí ve weight pullingu . Bou'la byla druhá v monkey tracku. Na akci nebyla kategorie pro SBT , takže jsme soutěžili společně s APBT a AST. I tak se holky neztratili a zabojovali . Na akci se zůčastnila i Attilka v monkey tracku, podala krásný výkon, ale chybou na poslední překážce se připravila o umístění na předních místech.
Poslední akce roku byla Staffbull show II . V disciplíně weight pulling zvítězila Bou'la a získala i obě ocenění MOST . V kategorii psi poprvé soutěžil pes Captain Reymond Bee Master handlovaný Pavlem Peerem a zvítězil také a získal i obě ocenění MOST. Druhý den byl high jump, kde nádherným výkonem získala druhé místo naše Nannynka a ukázala všem, že i malá modrá fenka dokáže sportovat a podávat výborné výkony. V high jumpu se zůčastnila i Attilka , ale závod se jí nepovedl a tak se neumístila. Každopádně se neztratila a ukázala , že závodit umí .
Na konci roku ještě Emma a Bou'la splnili podmínky pro udělení licence v coursingu.

Závěrem bych chtěl poděkovat za skvělé výkony svojí " parťačce" Vendy , Daně s Láďou za skvělou prezentaci Attilky a dalším přátelům , kteří nám fandili a pomáhali , jako Pavel s Elke, Iva , Slávek a další . Díky moc a příští rok se zase těšíme :-).
     
                                                                Pavel Peer